Ζώντας στους ΘρακομακεδόνεςΩς κάτοικος της περιοχής από το 1995, θεωρώ ότι η περιοχή των Θρακομακεδόνων αποτελεί έναν ιδανικό τόπο διαβίωσης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση και τα οφέλη της. Λόγω της φυσικής διαμόρφωσης του εδάφους και του προσανατολισμού τους, οι Θρακομακεδόνες είναι ηλιόλουστοι, με πανοραμική θέα ιδιαίτερα στα πιο πρανή σημεία.Το κλίμα είναι ξηρό, με σχετικά δροσερά καλοκαίρια και με ήπιους -τα τελευταία χρόνια- χειμώνες, ενώ οι συχνοί βοριάδες εξασφαλίζουν καθαρή ατμόσφαιρα.

Η κοινότητα, ως τόπος ανταλλαγής και επικοινωνίας, ευνοεί τις διαπροσωπικές σχέσεις, ταυτόχρονα με την ύπαρξη ιδιωτικότητας, συνθήκες που εκλείπουν βαθμιαία από τις υπόλοιπες σύγχρονες πόλεις. Επιπλέον, η δυνατότητα ενασχόλησης με ένα εύρος δραστηριοτήτων, ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών -σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον- συντελούν σε μια καθημερινότητα πιο ενδιαφέρουσα και γεμάτη, είτε αναφερόμαστε στα παιδιά είτε στους ενήλικες.

Εν ολίγοις, η περιοχή των Θρακομακεδόνων συγκεντρώνει όλες εκείνες τις αρετές που ωθούν κάποιον να επενδύσει οικιστικά και να ανταμειφθεί με μια υψηλή ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του.

           Έρευνα – Σύνταξη
    Βάσω Κατράκη-Κολοκυθάκου
    Μεσίτης Αστικών Συμβάσεων