Αγορά - Υπηρεσίες - Υγεία


Οι κύριες υπηρεσίες και δραστηριότητες της περιοχής φιλοξενούνται στο κεντρικό σημείο των Θρακομακεδόνων, την Πλατεία Αριστοτέλους. Το 2003 η πλατεία ανακαινίστηκε και κατασκευάστηκε βάσει βιοκλιματικών προτύπων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να απολαύσουν χώρους πρασίνου και περιπάτου, ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά, καθώς και χώρους restaurant – café.

Στην περίμετρο της πλατείας υπάρχει μικρό εμπορικό κέντρο όπου λειτουργούν ιατρεία, φαρμακείο και εμπορικά καταστήματα, ενώ σε κοντινή απόσταση λειτουργούν mini market-café, περίπτερο, δεύτερο φαρμακείο, εβδομαδιαία βιολογική λαϊκή αγορά και χώροι εστίασης, όπως εστιατόρια και cafés. Στην περιοχή εδρεύει Κοινοτικό Κατάστημα, Κ.Ε.Π., Πνευματικό Κέντρο, Κ.Α.Π.Η., Αθλητικό Κέντρο, Αστυνομικό Τμήμα, ΕΛ.ΤΑ., καθώς και μηχανήματα Α.Τ.Μ.. Σε κοντινή απόσταση από την οικιστική περιοχή, επί της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων (περιοχή Πανόραμα Αχαρνών), υπάρχουν αρκετά εμπορικά καταστήματα, όπως super markets, αρτοποιεία, κομμωτήρια, φαρμακεία, ιατρεία μικρών ζώων, κέντρα εστίασης κ.ά.. Για τις δημόσιες υπηρεσίες οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται στον Δήμο Αχαρνών,

Η περιοχή φυλάσσεται επιπλέον και από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης «Tsekouras Security», που παρέχει την υπηρεσία «Περιπολίες-Φρουρός της γειτονιάς» για την καλύτερη εποπτεία των Θρακομακεδόνων, με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Τέλος, σε απόσταση 3,8 χιλιομέτρων από την Πλατεία Αριστοτέλους, στην Είσοδο Γ' του Ολυμπιακού Χωριού, λειτουργεί η «Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού».